Vezi si:
Tratamente la microscop
Elimină numeroase riscuri ce pot duce la un eșec al tratamentului de canal până la 90%
Tratamentul endodontic, cunoscut și sub numele de tratament de canal, obturație de canal sau scoatere a nervului, este o procedură stomatologică ce are ca scop tratarea afecțiunilor pulpei dentare (nervului).
O dată ce pulpa dentară a fost afectată este necesar să se intervină rapid deoarece pulpa infectată sau inflamată provoacă în primul rând durere intensă și sensibilitate la cald sau rece și în al doilea rând pentru că ignorarea problemei poate duce la agravarea situației.
După scoaterea pulpei, canalul va fi obturat, și se va realiza o plombă sau chiar coroană dentară daca este indicat.
La ora actuală, această procedură care era considerată în trecut ca fiind una extrem de dureroasă, pacientul nu va simți absolut nicio durere în timpul intervenției.
Cum aflu dacă am nevoie de un tratament endodontic?
Durerea este primul semnal. Crăpăturile care apar de pe suprafața dinților, cariile complexe, traumele suferite la nivelul dinților, lucrări dentare realizate incorect sau care s-au deteriorat și nu au fost tratate la timp sunt cele mai comune cauzele care duc la afectarea pulpei dentare și care necesită tratament de canal.
În câte etape se desfășoară un tratament endodontic?
Tratamentul endodontic se desfășoară în mai multe etape. Prima este diagnosticul, pentru care se va face și o radiografie dentară. Apoi urmează tratamentul mecanic a canalelor radiculare, care sunt curățate foarte bine de părțile infectate și eventuala dentină afectată. În final se obturează canalele.
Tratamentul endodontic la microscop
Fiind cel mai complex mod de lucru în endodonție, un tratament dentar de calitate necesită pe langă experiența și profesionalismul echipei medicale folosirea aparaturii și tehnologiilor performante.
Utilizăm întotdeauna microscopul dentar, deoarece asigură o rată de succes de peste 90%, eliminând numeroase riscuri iar durerea din timpul operațiunii este 0.
Avantajele deosebite ale microscopului dentar:
- identificarea canalelor suplimentare
- identificarea orificiilor de intrare in canale
- identificarea si tratarea canalelor calcificate
- refacerea tratamentelor de canal incorecte
- identificarea perforatiilor radiculare si sigilarea acestora
- vizualizarea si indepartarea acelor rupte din canale
- detectarea fracturilor radiculare
Beneficiile tratamentului de canal la microscop:
- intervenție 100% precisă
- tratament fără riscuri
- tratament dintr-o singură sedință